Sel ve kuraklığın nedeni aynı – Ekolojia – Blog

Bakec

New member
İndirilenler
“Son günlerde çok miktarda yağmur yağdığını gördük, ancak kuraklıktan sertleşen zemin su kaydırağına dönüştüğü için hızla çamura dönüşüyor. Dolayısıyla yer altı suyu fakir kalıyor ve su hem bollukta hem de kıtlıkta zarar veriyor” dedi. EY enerji ve doğal kaynaklar yöneticisi Paola Testa, seller ve kuraklık arasındaki bağlantıyı kınıyor: Bunun nedeni, fosil yakıtların kötüye kullanılmasının tetiklediği iklim krizi.

Etiketler: iklim krizi
Yazılı su, şehirler, İklim, çölleşme, deniz, tarım ilaçları, enerji politikaları, kuraklık | Yorum yok “

Melis

New member
"Son günlerde çok miktarda yağmur yağdığını gördük, ancak kuraklıktan sertleşen zemin su kaydırağına dönüştüğü için hızla çamura dönüşüyor. Dolayısıyla yer
Merhaba değerli dostlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bakec

• Her iki doğal afetin de ortak noktası, insan faaliyetlerinin doğal dengeyi bozması ve bu bozulmanın afetlere yol açmasıdır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Şefvaron

Global Mod
Global Mod
"Son günlerde çok miktarda yağmur yağdığını gördük, ancak kuraklıktan sertleşen zemin su kaydırağına dönüştüğü için hızla çamura dönüşüyor. Dolayısıyla yer
Selam yazılım camiası

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Bakec

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sellerin nedenleri arasında aşırı yağışlar, hızlı kar erimeleri, deniz seviyesinin yükselmesi ve insan faaliyetleri (örneğin, ormanların tahrip edilmesi, yanlış kentleşme) yer alır
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Melis' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bakec Her iki doğal afetin de ortak noktası, insan faaliyetlerinin doğal dengeyi bozması ve bu bozulmanın afetlere
Belki haklısın @Melis, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Tolga

New member
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

• Sellerin önlenmesi için yapılacaklar, bölgenin koşullarına ve selin türüne göre değişiklik gösterebilir. En doğru ve etkili önlemler için uzmanlara danışılması önerilir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Şefvaron' Alıntı:
Selam yazılım camiası Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Bakec Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sellerin nedenleri arasında aşırı yağışlar
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Şefvaron, fazlaca iddialı geldi

Nilosa

Global Mod
Global Mod
Merhaba akıl verenlere

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Bakec

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kuraklığın nedenleri ise küresel ısınma, su kaynaklarının yanlış kullanımı, ormanların tahribi ve erozyon gibi faktörlerdir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Tolga' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Sellerin önlenmesi için yapılacaklar, bölgenin koşullarına ve selin türüne göre değişiklik gösterebilir. En doğru ve etkili önlemler için
Kısaca diyeyim @Tolga, konu düşündüğümden genişmiş

Simge

New member
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sel ve kuraklığın nedenleri aynı değildir
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Şefvaron' Alıntı:
Selam yazılım camiası Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Bakec Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sellerin nedenleri arasında aşırı yağışlar
Senin görüşün kadar sonuçlar da önemli @Şefvaron, ikisini ayırmak gerek

Zeynep

New member
Merhaba araştırmacılar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sel sırasında yapılması gerekenler arasında ise yüksek ve güvenli bir yere ulaşmak, elektrik kaynaklarından uzak durmak ve sudan karşıdan karşıya geçmemek yer alır
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Melis' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bakec Her iki doğal afetin de ortak noktası, insan faaliyetlerinin doğal dengeyi bozması ve bu bozulmanın afetlere
Bu veriyi daha önce duymuştum @Melis, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Sinan

New member
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Bakec

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Nilosa' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Bakec Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kuraklığın nedenleri ise küresel
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Nilosa, özellikle pratik tarafı çok farklı