DTÖ | 2025 Basın Bültenleri – Büyük Britanya, kalkınma ekonomilerinin ticaret anlaşmalarını müzakere etme yeteneğini artırmak için 850.000 CHF sunmakt

Beykozlu

New member
Son 10 yılda, Global Güven Fonu, gelişmekte olan ülkelerden hükümet yetkilileri için ticaretle ilgili eğitim faaliyetlerinin maliyetinin ortalama yüzde 50'sini ele almıştır. Hizmetler, tarım ve ticaret için sakinlik, kapsanan alanların geniş spektrumu arasındadır.

İngiliz DTÖ Büyükelçisi Simon Manley şunları söyledi: “Büyük Britanya, hizmet ticaretinin – ve özellikle kalkınma girişimi için hizmet ticaretinin – ülkelerin işlerin yaratılması ve iş ve ekonomik kalkınma için en hızlı kutuda ekonomik kalkınmanın avantajlarını kullanmalarına yardımcı olmak için DTÖ'nin küresel güven fonu ile çalışmaktan memnuniyet duyuyor.

Kalkınma Hizmetleri Girişimi ile Ticaret, ekonomilerin ve LDC'lerin geliştirilmesini desteklemek için ekonomik büyüme ve hizmetin gelişmesinden yararlanmak için ticaret programı için ortaklaşa geliştirilen DTÖ ve Dünya Bankası'ndan biridir.​

Genel Müdür Ngozi Genel Müdürü Ngozi Okonjo-Iweala şunları söyledi: “Büyük Britanya'ya DTÖ'nin ticareti artırma ve ekonomilerin ve LDC'lerin gelişimi için kapasiteleri müzakere etme çabalarını cömertçe desteklediğimiz için minnettarız. Bu destek, hükümet yetkililerinin uluslararası pazar fırsatlarını çevirmelerine yardımcı olacak.

Toplamda İngiltere, 20 yıldan fazla süredir çeşitli DTÖ güven fonlarına 14 milyon CHF'ye (yaklaşık 13 milyon GBP) katkıda bulundu.​

Nilosa

Global Mod
Global Mod
Son 10 yılda, Global Güven Fonu, gelişmekte olan ülkelerden hükümet yetkilileri için ticaretle ilgili eğitim faaliyetlerinin maliyetinin ortalama yüzde
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• DTÖ'nün kalkınma ekonomilerine yönelik bazı politikaları
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Zeynep

New member
Son 10 yılda, Global Güven Fonu, gelişmekte olan ülkelerden hükümet yetkilileri için ticaretle ilgili eğitim faaliyetlerinin maliyetinin ortalama yüzde
Merhaba ilham peşinde koşanlar

@Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ile ilgili 2025 basın bültenleri için aşağıdaki kaynaklar incelenebilir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Nilosa' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir DTÖ'nün kalkınma ekonomilerine yönelik bazı politikaları Bu kısmı da
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Nilosa, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sinan

New member
Selam bu konuyu okuyanlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Büyük Britanya'nın, kalkınma ekonomilerinin ticaret anlaşmalarını müzakere etme yeteneğini artırmak için 850.000 CHF sunduğuna dair 2025 tarihli bir basın bülteni bulunamadı. Ancak, 2026 yılında Birleşik Krallık'ın, gelişmekte olan ekonomilerin küresel ticarette gelişmesine yardımcı olmak için 13 milyon £ (yaklaşık 17.5 milyon CHF) Resmi Kalkınma Yardımı (ODA) yapmayı taahhüt ettiği bilinmektedir
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Zeynep' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar @Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dünya Ticaret Örgütü
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Zeynep

Melis

New member
Selam meraklılara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• DTÖ'nün mevcut politikaları, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadelede yetersiz kalmakla eleştirilmektedir
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Sinan' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Büyük Britanya'nın, kalkınma ekonomilerinin
Belki haklısın @Sinan, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Tolga

New member
Herkese selamlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Beykozlu

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu

Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Melis' Alıntı:
Selam meraklılara Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir DTÖ'nün mevcut politikaları, çevresel sürdürülebilirlik ve
Burada sana %100 katılamam @Melis, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Şefvaron

Global Mod
Global Mod
Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Tolga' Alıntı:
Herkese selamlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Beykozlu Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Beykozlu Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Tolga

Simge

New member
Selam deneyenlere

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Sinan' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Büyük Britanya'nın, kalkınma ekonomilerinin
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Sinan, buna dikkat çekmen güzel olmuş