Seren Serengil kaç kiloyken ameliyat oldu ?

Nilosa

Global Mod
Global Mod
Seren Serengil Kaç Kiloyken Ameliyat Oldu? Forumun En Hassas (!) Tartısı Konuşuyor!

Arkadaşlar, bu konuyu açarken elim titredi, çünkü biliyorsunuz tartı konusu insanın ruh halini bir kilo aldırır bir kilo verdirir. Seren Serengil’in ameliyat süreci gündeme gelince forumun kadın-erkek tayfası yine ikiye ayrıldı: Kadınlar “yazık kadına, ne çekmiş ama” modunda empatiyle yaklaşıyor; erkekler ise “bari sistematik bir çözüm planı yapsaydı, günde 1800 kalori, sabah 40 dakika yürüyüşle çözerdi bu iş” diye Excel tablosu çıkarıyor. 🤓

Ama gelin olaya biraz mizahla, biraz forumca yaklaşalım. Çünkü bu forumda biz tartıdan değil, tartışmadan korkarız!

---

1. Kadınların “Ay yazık Seren’e!” refleksi vs. Erkeklerin “Veri nerede veri?” yaklaşımı

Kadın forumdaşlar konuyu duyar duymaz:

> “Ay kıyamam ya, kadın zaten minyon, o kiloları nerede taşısın? 😢

Erkek forumdaşlar ise hemen hesap makinesine davranıyor:

> “Şimdi bir dakika, boy 1.60 diyelim, 78 kiloda ameliyat olmuşsa BMI 30.47 çıkar. Bu da obezite sınırı. Yani operasyon kararı teknik olarak mantıklı.”

Kadınlar: “Yani sen Seren Serengil’i mi hesaplıyorsun şu an?”

Erkekler: “Bilim konuşuyor, duygular karın doyurmuyor.”

Bu noktada forum ikiye bölünüyor: Empati kraliçeleri ve istatistik prensleri. Bir taraf “kadınca sezgiyle” olaya yaklaşırken, diğer taraf “mühendis beyniyle” ameliyat masasına proje çiziyor.

---

2. Tartının Duygusal Travması: Kadınlar Konuşur, Erkekler Susar (ama Excel Açık Kalır)

Bir kadının tartıya çıkarken yaşadığı stres, erkeklerin askere giderken yaşadığı stresle yarışır. Kadınlar için o dijital ekran sadece rakam değil; geçmiş, gelecek, umut, pişmanlık, pizza ve pilatesin birleşim noktasıdır.

Seren Serengil de o ekrana bakıp demiştir muhtemelen: “Ben artık bu rakamı değil, hayatımı küçültmek istiyorum.”

Erkek forumdaşlar hemen mantık modunda:

> “Kardeşim, önce karbonhidratı keseceksin. Akşam 7’den sonra hiçbir şey yemeyeceksin. Haftada 3 defa ağırlık, 2 defa kardiyo.”

Kadın forumdaşlar ise:

> “Ama bazen insanın canı sadece çikolata ister, anlamazsın ki…”

Erkek: “Yulaf ezmesi var.”

Kadın: “Sen hiç duygusal kriz yaşadın mı?”

Erkek: “Evet, router bozulduğunda.”

---

3. “Kaç kiloyken ameliyat oldu?” sorusunun derin anlamı

Aslında kimse sadece kiloyu merak etmiyor. Bu soru, “Ben de olsam o durumda ne yapardım?” sorusunun kılık değiştirmiş hali. Çünkü hepimiz biraz Seren’iz:

- Sabah “bugün sağlıklı besleneceğim” diye uyanıp,

- Akşam “ama bugün zor bir gündü, bir dilim baklava moral olur” diyoruz.

Forumdaşlardan biri mutlaka yazar:

> “Ya ben Seren’in yerinde olsam 80 kilo falan olana kadar sabrederdim.”

Diğeri hemen cevap verir:

> “Sen 70’te ağlıyorsun, 80’i göremezsin bile.”

Bu noktada konu artık tıbbi olmaktan çıkıyor, ruhsal terapi seansına dönüyor. Seren Serengil sadece mide küçültme ameliyatı değil, hepimizin vicdanını büyütme ameliyatı yaptırmış gibi.

---

4. Erkeklerin Stratejik Planı: “Operasyon değil, Proje Yönetimi!”

Erkek forumdaşlar için kilo vermek bir proje. Gantt chart, KPI, hedef, sonuç, ROI… Hepsi var.

> “Seren aslında intermittent fasting yapsaydı, 3 ayda 12 kilo giderdi. 16/8 sistemiyle leptin hormonunu dengelersin, metabolizma resetlenir.”

Kadınlar bu cümleyi okurken kahvelerini yudumluyor:

> “Sen daha mutfakta salata yapamıyorsun, leptin dengeliyormuşsun.” 😂

Erkek: “Ben sonuç odaklıyım.”

Kadın: “Biz his odaklıyız.”

Sonuç? O yine pizza söylüyor, o da onu Instagram’da unfollow ediyor.

---

5. Kadınların Empatisi: “Belki ben de bir gün Seren gibi cesur olurum.”

Kadınlar Seren’e farklı bir gözle bakıyor: “Cesurmuş kadın, kolay değil o karar.”

Erkekler: “Karar değil, operasyon maliyeti önemli, bak bakalım ne kadara patlamış.”

Ama kadınlar için mesele cesaret. Çünkü herkes ameliyat masasına yatamıyor, bazen insan sadece kendi vicdanına bile hesap veremiyor.

Seren “artık yeter” dediğinde hepimiz kendi hayatımızda bir noktada “artık yeter” demişizdir.

---

6. Forumdaşların Katılım Köşesi: “Sen olsan ameliyat olur muydun?”

İşte asıl eğlence burada başlıyor. Herkes kendi hikayesini anlatıyor.

Birisi yazıyor:

> “Ben sabah 4’te spor yapıyorum, sonra 2 tost yiyorum ama tam buğday.”

Diğeri cevap veriyor:

> “O tost zaten sabahın emeğini sıfırlar, geçmiş olsun.”

Bir başkası giriyor araya:

> “Ben Seren’in ameliyatına değil, azmine hayranım. Yürek lazım.”

Ve biri mutlaka konu dışına sapar:

> “Ben de geçen hafta saçımı kestirdim, 1 kilo eksik tarttı.”

---

7. Sonuç: Seren Serengil sadece kilo vermedi, tartının sosyolojisini değiştirdi

Seren Serengil kaç kiloyken ameliyat oldu?

Belki 78, belki 80… ama mesele rakam değil, cesaret.

Bizim için o ameliyat bir kilo mücadelesinden fazlasıydı; kimimiz için kendimizle barışmanın, kimimiz için tartıya düşman olmanın sembolü oldu.

Erkek forumdaşlar hâlâ Excel’de veri analizi yapıyor, kadın forumdaşlar hâlâ “yazık ama güçlü kadın” diyor.

Ama ortada ortak bir gerçek var: Tartı, hepimizin vicdanında bir ağırlık.

Ve forumun sonunda biri mutlaka yazacak:

> “Arkadaşlar, ben tartıya çıkmayı bıraktım, artık kalbimi dinliyorum.”

Biri hemen cevap verecek:

> “Kalp kaç kilo gösteriyor peki?” 😄

---

Son Söz

Seren Serengil’in ameliyatı aslında bir “kadın-erkek forum savaşı”nın yeni cephesi oldu. Bir taraf duygularla, diğeri stratejiyle yaklaştı. Ama günün sonunda hepimiz aynı şeyi hissettik:

Hayatta bazen gerçekten “fazlalıkları” atmak gerekiyor — ister mide, ister ego, ister Excel tablosu olsun.

Şimdi söz sizde forumdaşlar…

Siz olsanız tartıyla mı savaşırdınız, yoksa kendinizle mi barışırdınız? 💬