Muğla’da turizmcilerin gözü İngiltere ve İran pazarında

Beykozlu

New member
Muğla’da yeni pazar arayışındaki turizmciler, Rusya ve Ukrayna’daki gelişmeleri yakından izlerken bölgeye İngiltere ve İran’dan turist getirmek için çalışma yürütüyor.

Koronavirüs sürecinde başlatılan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” ile tatilcilerin tercih ettiği destinasyonlar içinde yer alan Muğla, 2022 dönemine umutla bakıyor.

Rusya ve Ukrayna savaşının olumsuz tesirlerinin nasıl yansıyacağını şu an için bilemedikleri için yeni pazarlarla turist sayısını artırmaya çalışıyor.

İRANLI TURİSTLER MUĞLA’DA

Ülkelerindeki 13 günlük Nevruz Bayramı tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen İranlı turistler, Muğla’ya geldi.

20 BİN TURİST MAKSADI

Tahran-Dalaman uçuşlarının ekim sonuna kadar devam etmesi, yaklaşık 20 bin İranlı turistin bölgeye gelmesi bekleniyor.

YDA Dalaman Havalimanı İdare Konseyi Üyesi Hamdi Güvenç, İran’dan Nevruz Bayramı ötürüsıyla birinci uçuşun gerçekleştiğini söylemiş oldu. Turizmde bu yıl kıymetli beklentiler ortasında olduklarını belirten Güvenç, “Ukrayna-Rusya savaşının beklenmedik biçimde ortaya çıkmasıyla bu her iki ülkeden de yolcu sayısında kıymetli bir boşluk doğacağını görüyoruz. Bu boşluğun öbür ana pazarımız İngiltere ve öbür ülkelerden yeni pazar arayışları ve artışlarla bir kısmının telafi edileceğini düşünüyoruz. Bunlardan biri de İran pazarı.” dedi.

“İNGİLTERE’DEN BİR MİLYONUN ÜZERİNDE TURİST BEKLİYORUZ”

Muğla’nın en büyük kaynak pazarının İngiltere olduğunu belirten Güvenç, “Ana pazarımız İngiltere’den bu sene bütün yılların rekorunu kıracağını ve 1 milyonun üzerinde yolcu geleceğini görüyoruz. Ayrıyeten savaş münasebetiyle biraz yavaşlayan rezervasyonlar yine olağana döndü. İngiltere’den uçuş sayısında ve uçan firma sayısında da artış var. Bu sene 22 kentten uçuş bekliyoruz.” diye konuştu.

“İLK UÇAK SEFERİ TAHRAN’DAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Meraj Hava Yolları CEO’su Kaptan Mohammed Mirsamei de Dalaman Havalimanına birinci uçak seferini Tahran’dan gerçekleştirdiklerini söylemiş oldu.

Haftada 7 sefer uçuş yapacaklarını anlatan Mirsamei, “İran’la Türkiye iki komşu ülke. Kültürümüz birbirine yakın. Onun için fazla uçmak istiyoruz. Yeni mutabakat ve protokol yaparak Tahran ve Tebriz’den uçmaya başlayacağız.” diye konuştu.

İranlı turistlerden Ferzan Pandeli ise tatil için Türkiye’de bulunmaktan memnun olduğunu anlatarak, “Türkiye’yi fazlaca seviyorum, televizyondan izledim fazlaca beğendim. Birinci sefer geliyorum, alışveriş yapacağım, gezeceğim ve bölgenin hoşluklarını keşfedeceğim.” tabirlerini kullandı.

“MUĞLA’DAN daha sonra ANTALYA’YA GİDECEĞİM”

Turistlerden Behzad Cehane de tüm ailesiyle tatile geldiğini, Muğla seyahatinin akabinde Antalya’yı gezmeye gideceğini kaydetti.

Türkiye’yi hayli sevdiğini ve hayli inançlı bulduğunu belirten Vahide Cudeyri ise şunları söylemiş oldu: “Muğla’nın denizi, kumu, güneşi, tarihi ve turistik yerleri hayli hoş. Biz de İran’dan tatil yapmaya geldik. İstedik ki Marmaris’i nazaranlim. Türkiye’nin fazlaca yerini gördük. Biz de Azeriyiz, Türkçe konuşabiliyoruz. Çok rahat oluyor beşerlerle konuşmak. Burada kendimizi fazlaca huzurlu hissediyoruz.”

Okumaya devam et...