Sam Bankman-Fried, mahpus cezası alabilir

Beykozlu

New member
İflas eden kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, güç günlerden geçiyor.

FTX’in kurucusu, halihazırda hayli sayıda kurum tarafınca soruşturma altında.

CNBC’nin haberine nazaran, Bankman-Fried, FTX’in 32 milyar dolarlık çöküşü niçiniyle senelerca mahpus cezası alabilir.

Müebbetle karşı karşıya kalabilir

Haberde yer verilen bir senaryoya göre, Bankman-Fried, denetimli hürlük mümkünlüğü olmadan federal hapishanede müebbetle karşı karşıya kalabilir.

Eski federal savcı Renato Mariotti, “Burada bir dolandırıcılık davası olduğu kesin.” dedi.

“Bankman-Fried’i temsil etseydim…”

Mariotti, “Bankman-Fried’i temsil etseydim, ona mahpus cezasından tasa duyması gerektiğini söylerdim. Onun için ağır basan bir tasa.” tabirlerini kullandı.

Ancak şu an için Bankman-Fried’in, şahsi yasal teşhiriyle ilgilenmiyor üzere göründüğü belirtiliyor.

FTX’in iflas süreci

FTX, geçtiğimiz ay, ABD’de iflas süreci başlattı. Şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried’in de istifa etti.

Bankman-Fried, şirketinin likidite problemini çözebilmek için 8 Kasım’da Binance’in Kurucusu ve İcra Konseyi Lideri Changpeng Zhao ile görüşmelere başlamış ve taraflar Binance’in FTX’i satın almasına yönelik niyet mektubu imzalamıştı.

AA’nın haberine bakılırsa, Binance, görüşmelere başlanmasından kısa bir süre daha sonra FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

Okumaya devam et...