Saadet Partisi başkanı Karamollaoğlu’ndan ‘ittifak’ açıklaması: Herkesle görüşeceğiz, görüşüyoruz

Nilosa

Global Mod
Global Mod
Saadet Partisi başkanı Karamollaoğlu’ndan ‘ittifak’ açıklaması: Herkesle görüşeceğiz, görüşüyoruz
Partisinin genel heyet toplantısına katılmak üzere Tokat’a gelen Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, basın mensupları ile bir ortaya geldi. Ülke gündemi ile ilgili soruları cevaplayan Karamollaoğlu, ittifak sorularına yanıt verdi.

“Yüksek İstişare Şurası Lideri Oğuzhan Asiltürk’ün ömrünü kaybetmesi daha sonrasında parti olarak Cumhur İttifakı ile görüşmelere devam edecek misiniz?” sorusu üzerine Karamollaoğlu, şu tabirleri kullandı:

Biz ittifakların seçim sathı mailine girilmeden önemli manada konuşulmasının bir yararının olmadığı kanaatindeyim. Görüşmeler yapılır, temaslar kurulur. Ben bütün parti genel liderlerini ziyaret ediyorum, edeceğim bundan daha sonra da. Daha ziyaret etmediklerim var. Ülkenin gidişatı hakkında, onların niyetleri hakkında, bizim fikirlerimiz hakkında. Onları ben bilgilendiriyorum, onların da verecekleri bilgilerden istifade ediyorum. Onun için prensip prestijiyle seçim ittifaklarının lakin seçim sathı mailine girildikten daha sonra ele alınması gerektiğine inanıyorum. Fakat burada bir zorlama var son vakit içinderda Türkiye’de. Zira Cumhur İttifakı az epey yapısı muhakkak. Bundan daha sonra da birebir istikamette gelişecek üzere gözüküyor. İktidarda AK Parti büyük parti, onun yanında Milliyetçi Hareket Partisi de var. Büyük Birlik Partisi de, AK Parti’nin saflarında yer aldı. Orada bir şey yok lakin onun haricinde vilayetle de bir ittifak, vilayetle de bir aday belirleme konusu zorlanıyor. Yani bir seçim bitti, gelecek seçimin adayı da şimdiden belirleyelim daha sağlam olsun. O denli bir iş yok.
Seçimler bu biçimde yapılmaz. bu biçimde de hazırlanılmaz seçimlere. Onun için ben bu zorlamaların da yararının olmadığı kanaatindeyim. Biz her bölümle görüşüyoruz. Bu görüşmelerimiz bundan daha sonra da devam edecek. Vakti geldiğinde de biz hem elbette siyaseten kendi siyasetlerimize daha uygun olan birebir vakitte ülkemizin geleceği için en uygun gördüğümüz bir yerde bulunacağız. Oğuzhan Bey’in rahmetlinin tavrına gelince evet Oğuzhan Bey’le Sayın Cumhurbaşkanı görüştü. Meskende ziyaret etti. Bilahare Oğuzhan Beyefendi kimi açıklamalarda bulundu Kıbrıs’a giderken. Sayın Asiltürk’ü davet etti, beni de davet etti aslında. Ben o sırada gitme imkanımın olmadığını söylemiştim. Öteki yerlerde de bu davetler gerçekleşti.
elbette Oğuzhan Beyefendi, ‘Cumhurbaşkanı gelmiş. Biz katiyetle bu biçimde bir şeyin ortasında bulunamayız’ üzere bir tutum sergilemedi. Artık Oğuzhan Bey’in kimi cümlelerini ister istemez medya alışılmış enteresan bulduğu cümleleri alıyor, güya Oğuzhan Beyefendi daima bu biçimde düşünüyormuş üzere tatbik etmeye kalkıyor. Lakin Oğuzhan Bey’in fikirlerini geçmişten bugüne kadar alırsanız ne kadar değişikliklere temas ettiğini de görürsünüz. Kendisi yani, ‘Biz seçime gideceğiz. Bu seçime giderken bizim tarafımızdan Mecliste temsil edilmemiz de gerekiyor. En uygun kurallar nerede oluşursa orada olacağız. Yoksa bizim kimseye bir taahhüdümüz yok’ dedi. Lakin burada medya biraz daha farklı bir biçimde bunu kıymetlendirdi. Biz de şu anda lehte aleyhte bir şey söylemiyoruz. Herkesle görüşeceğiz, görüşüyoruz. Sorun ülkemizin gidişatını düzeltmek fakat bizim kimi prensiplerimiz var. Biz daima prensipler ve prensipler bazında bu ittifakları gündeme getirdik.

Karamollaoğlu, basın toplantısının akabinde bir otelde düzenlenen partisinin vilayet kongresine katıldı.
Alıntıdır