Messenger'da arkadaşım olmayan birinin aktif olduğunu nasıl anlarım ?

Sinan

New member
Messenger’da Arkadaşım Olmayan Birinin Aktif Olduğunu Nasıl Anlarım?

Herkese merhaba,

Bugün burada sizinle paylaşmak istediğim bir hikaye var. Yıllardır Messenger üzerinden yazıştığım ama arkadaşım olmayan biriyle ilgili yaşadığım, oldukça ilginç bir durumu anlatacağım. O kadar karmaşık ve duygusal bir durum ki, belki de hepimizin bir şekilde deneyimlediği o 'belirsizlik' anlarına değiniyor. Umarım okurken sizler de kendinizi bulur, belki de bu konuda fikirlerinizi paylaşma ihtiyacı hissedersiniz.

Şimdi başlamak istiyorum.

Yazın sıcak bir akşamıydı. Şehirdeki kalabalık, dışarıda tatil havası estirirken, ben de evde eski mesajları gözden geçiriyordum. O esnada, Messenger’daki bir kişiyi fark ettim: Tanımadığım birinin ismi, profil resmi... Ve bir bildirim geldi. "Aktif", yazıyordu.

Hayatımda birçok kez yeni insanlarla tanışmıştım, ancak bu kez daha farklı bir durumdaydım. Bu kişiyle bir bağlantım yoktu, ne arkadaşlık, ne de herhangi bir sohbet geçmişim. Hala bir 'burası neresi?' sorusu vardı kafamda. Fakat ne garip bir şekilde, bu küçük bildirim bana bir soru işareti bıraktı.

Bir Erkek ve Bir Kadın: Farklı Perspektifler

Olayı düşündüm ve iki farklı bakış açısının nasıl gelişebileceğini sorgulamaya başladım. Mesela, bu durumu bir erkek ve bir kadın nasıl görürdü?

Erkekler, çoğu zaman her şeyin mantıklı ve çözüme dayalı olmasını ister. Tıpkı Murat gibi... Murat, bu durumu basitçe çözümlemek isterdi. "Eğer biri aktifse, demek ki biriyle konuşuyor" derdi. Sonra da, bu kişinin kim olduğunu bulmak için birkaç saniye içinde Facebook ya da Instagram profiline göz atar, her şeyin üstesinden gelirdi. Sonuçta, bir erkek için sosyal medyada birinin aktif olup olmaması, hayatının çok önemli bir parçası değildir. En fazla, bir iki cümle yazdıktan sonra "tamam" diyerek geçerdi. İlerleme odaklıdırlar. Bunu sadece pratik bir bilgi olarak alırlar.

Ama bir kadın? Kadınlar daha duygusal, daha empatik yaklaşır. Tıpkı Elif gibi… Elif, o aktif olan kişinin kim olduğunu düşünürken, “Acaba neden benimle yazışmak istemedi?” diye hayıflanır. Sosyal medya ona, diğer insanlarla duygusal bir bağ kurma fırsatı gibi gelir. Eğer birisi aktifse, bir anlamı olmalı. Elif, bu küçük ama büyük izlenimi çözüme kavuşturmak için daha çok duygusal bir yaklaşım sergilerdi. “Beni neden aramıyor, yazmıyor?” gibi sorularla meşgul olur, her küçük detayda bir anlam arardı. Bir kadın için, bu bildirim genellikle daha karmaşık ve içsel bir çözüm sürecinin başlangıcıdır.

Aktif Olmanın Anlamı: Gerçekten Neyi Gösteriyor?

Şimdi, bu durumda bana da sormam gereken bir şey vardı: Messenger’da birinin aktif olduğunu görmek ne anlama geliyordu? Ve neden tam o anda, o kişi, tanımadığım biri, aktifti?

Bir yandan, bu durumu mantıklı bir şekilde ele alabilir ve "Belli ki bir şeyler yazışıyordur" diyebilirdim. Ancak diğer yandan, tıpkı Elif gibi, bu durum bana duygusal anlamda bir sorgulama getirdi. Belki de, sosyal medya zaman zaman güvenli bir liman gibi hissettirse de, birinin aktivitesini görmenin, arka planda başka bir şeyi çağrıştırdığını fark ettim. İster istemez, "Bu kişi neden aktif, neden bana yazmıyor?" sorusu zihnime kazındı.

Bir erkek, basitçe bunu “Aktif olmanın ne önemi var?” diyerek geçebilirken, bir kadın için bu durum duygusal bir merakın, bazen bir hayal kırıklığının, bazen de sevgi dolu bir beklentinin kapılarını aralayabiliyor. Gerçekten de, her birimizin sosyal medya kullanımı farklı bir yansıma bırakıyor. Ve her aktiflik, başka bir hikayeyi gizliyor olabilir. Bunu keşfetmek bazen can sıkıcı, bazen de heyecan verici olabiliyor.

Çözüm Olarak: İletişimin Gücü

Sonunda, bu durumun bir anlam taşımadığını fark ettim. Belki de bu kişi, sadece aktifti ve başka bir şey yoktu. Ancak Elif gibi birinin yerine, belki de ben Murat gibi bir yaklaşımı benimsemiş olsaydım, bunu kafama takmadan geçip giderdim.

Fakat burada önemli bir şey vardı. İletişim. Her iki taraftan birinin, bu belirsizliği ortadan kaldırmak için adım atması gerekirdi. Ve iletişimi kurabilmek için de, sadece sosyal medyada aktif olmak yetmezdi. Kimi zaman, birinin aktif olduğunu görmek yerine, ona yazıp, ona gerçekten ulaşmak çok daha önemli olabilir.

Hikayemi burada noktalarken, sizlerle bu deneyimimi paylaşmak istedim. Sizin de başınıza benzer bir şey geldi mi? Tanımadığınız birinin Messenger’da aktif olduğunu gördüğünüzde neler hissediyorsunuz? Erkeklerin ya da kadınların farklı bakış açılarıyla bu tür durumları nasıl çözebileceğinizi düşündüğünüzde neler ortaya çıkıyor? Yorumlarınızı, deneyimlerinizi paylaşmanızı gerçekten çok isterim.

Hadi, hep birlikte bu konuyu derinlemesine inceleyelim, belki hepimizin çözüm önerileri farklıdır.