Kılıçdaroğlu: İktidar olacağız, kaçak çayları Rize meydanda yakacağım

Nilosa

Global Mod
Global Mod
Kılıçdaroğlu: İktidar olacağız, kaçak çayları Rize meydanda yakacağım
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi ziyaret için Rize‘ye gitti. Çay üreticileri ile kahvaltıda buluşan Kılıçdaroğlu, bir konuşma gerçekleştirdi.

Halk TV’nin aktardığına bakılırsa Kılıçdaroğlu, burada çay üreticilerinin problemlerine değindi. “Çay üretiminde en büyük emeği harcayan bayanların kaygıları var. Fiyatlardan şad değiller. fiyatların yükseltilmesini istiyorlar. ‘Bizi özel bölüme mahkum etmeyin’ diyorlar. Bu rahatsızlığın giderilmesi konusunda bir kanun teklifi hazırladık bunu parlamentoya verdik” sözünü kullanan Kılıçdaroğlu, şöyleki devam etti:

“Bütün partilere açık ve net davet yapıyorum. Rizeli çay üreticisinin meselelerini çözmek istiyorsanız bu kanunu meclisten bir arada geçirir. İsterseniz bu kanunu CHP değil onlar teklif etsin biz takviye verelim. Rize’nin bu sorunu aşılabilir. Taban fiyatın altında bir alım yapılmasın. Rizelilerin, üreticilerin hakkını savunuyoruz. Rize’de üreticilerin büyük bir kısmı öteden beri iktidar partisine takviye veriyor. Bugün gelinen noktada onların alınteri birilerine peşkeş çekiliyor.

‘Kaçak çay Türkiye’de büyük bir sorundur’

Biz alın terine, emeğe paha veren bir partiyiz. Az evvel içeride yemin ettim. Kaçak çay Türkiye’de büyük bir meseledir. İktidar olacağız, kaçak çayları Rize meydanda yakacağım. Hiç kimsenin Rizelilerin alın terini çalmasına müsaade vermeyeceğim. Ben adalet dediysem, 400 km yol yürüdüysem o kaçak çayları yakalayıp, Rize meydanda yakmakta benim boynumun borcu.”
Alıntıdır