Abdulkadir Selvi: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu elindeki evrakları paylaşmaya davet etti

Nilosa

Global Mod
Global Mod
Abdulkadir Selvi: Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu elindeki evrakları paylaşmaya davet etti
Hürriyet gazetesi muharriri Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler argümanlarını gündeme taşıdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatmış olduğunı belirten Selvi, “Öğrendik ki Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu’nun savlarının soruşturulması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulunmuş. Bu pek rastlanılan bir durum değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’a sordum. ‘Sayın cumhurbaşkanımız, ülkeyi yönetme sorumluluğunu uhdesinde bulunduran kişi olarak bu savlara kayıtsız kalmadı. Elinizde ne çeşit bilgi, evrak, istihbarat var ise paylaşın. Devlet bunu araştırsın dedi. Bu Kılıçdaroğlu açısından bir samimiyet testi’ dedi.” tabirlerini kullandı.

‘Kemal Beyefendi, haydi sıra sizde’

Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın bu adımını şu sözlerle kıymetlendirdi:

“Bu ülkede siyasi cinayetler üzerinden rejim dizayn edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu müracaatıyla bir arada hem Kılıçdaroğlu’nu elindeki bilgi ve dokümanları paylaşmaya davet ediyor tıpkı vakitte siyasi cinayetler konusundaki tutumunu bir kere daha ortaya koyuyor. Koray Aydın savcıya bilgi verdi. Kemal Beyefendi, haydi sıra sizde.”

‘Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a geliyor’

Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lideri Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretine ait, “Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da halkla buluşmasının CHP Genel Merkezi’nin müdahalesiyle son anda iptal edilmesi Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu içinde cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaşanan tansiyonu ortaya koydu” dedi.

Hürriyet gazetesi müellifi, İmamoğlu’nun Diyarbakır’da HDP’li bir ileti verdiğini de öne sürdü ve şunları kaydetti:

“İmamoğlu, Karadeniz seyahatinde de gittiği her vilayette halkla buluşmaya özel bir ehemmiyet verdi. Kalabalıkların içindeki imajı bilhassa servis edildi. O niçinle ‘Diyarbakır’a yalnızca Ahmet Güneştekin’in standının açılışı için gidecekti’ demek ikna edici değil. bu biçimde CHP Diyarbakır Vilayet Başkanlığı o daveti başına nazaran mi yaptı? İmamoğlu’nun takımıyla Diyarbakır programı planlanmadı mı? Mizahın gücü devasa yükseklikte. Siyasi mizahın tadı ise bir öbür. Lakin yerinde ve dozunda olunca. CHP Diyarbakır Vilayet Başkanlığı tarafınca Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da karşılanması ve Dağ Kapı Meydanı’nda halkla buluşma programı ilan edilip daha sonra genel merkezden gelen baskı üzerine apar topar iptal edilmişti ya, Ekrem İmamoğlu’yla ilgili toplumsal medyada bir içerik üretilmiş. Ona epeyce güldüm. “Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a geliyor” deniliyor. Altına da karşılama için İstanbulluların davetli olduğu notu düşülmüş. İmamoğlu, Diyarbakır’da başta HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar olmak üzere HDP’lilerle birlikte fotoğraf vermeye özel bir değer verdi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Mithat Sancar’la ortak açıklama yapmaktan kaçındı; İmamoğlu ise tam bilakis Diyarbakır’a giderek Mithat Sancar’la fotoğraf verdi. Siyasette bu iletinin ne manaya geldiğini herkes düzgün bilir.

‘İmamoğlu’nun Diyarbakır annelerini ziyaret etmesini beklemiyordum’

İmamoğlu’nun Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmemesin hayal kırıklığına yol açtığını söyleyen Selvi, “Ama ben HDP’yi küstürmemek için Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etmesini beklemiyordum. Fakat Mithat Sancar ve Sırrı Sakık’la çektirmiş olduğu fotoğraf karesinde yer alan isimlerin PKK’lılara ilişkin olduğu savı ortaya atıldı. Bu hakikat değil. O isimler 90’lı senelerda faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş insanlara ait” dedi.
Alıntıdır